22 Barang Wajib Beli Di Daiso Yang Memudahkan Kerja Anda

blank

Like dan Follow Facebook Rencah di bawah sekarang.

Pernah tak anda pergi Daiso tapi tak tahu nak beli barang apa?

Kalau anda ada masalah ini, besar kemungkinan anda mungkin tak tahu apa fungsi majoriti barang-barang tersebut yang dijual di Daiso. Tulisan kat pakej barang pun banyak tulisan Jepun, kan?

Jangan risau. Harapnya lepas baca artikel ini, anda akan tahu dah barang apa nak beli di Daiso.

Barang-barang yang kami senaraikan ini wajib dibeli kalau anda singgah di Daiso sebab semuanya akan memudahkan kerja anda di rumah. Jadi pastikan anda baca dari mula sampai habis, ya?

Barang Daiso yang wajib ada di dapur

1. Oily Grime Cleaner

blank

Fungsi: Tisu serap minyak untuk bersihkan lebihan minyak selepas memasak.
Harga: RM7.90
[Beli online di sini]

2. Cooking Oil Hardener

blank

Fungsi: Keraskan minyak masak terpakai supaya senang dibuang (elak buang minyak masak dalam lubang sinki)
Harga: RM7.00
[Beli online di sini]

3. Drain Pipe Cleaner

blank

Fungsi: Elak saluran sinki tersumbat
Harga: RM8.00
[Beli online di sini]

4. Oil-Absorbing Cooking Paper

blank

Fungsi: Elak makanan bergoreng jadi lembik selepas dimasak
Harga: RM8.00
[Beli online di sini]

5. Silicone Wrap

blank

Fungsi: Balut bekas makanan lebih baik daripada plastic wrap dan boleh digunakan semula.
Harga: RM5.90

6. Microwave Lid

blank

Fungsi: Lindungi microwave daripada percikan minyak ketika memanaskan makanan
Harga: RM10.90

7. Wash Brush

blank

Fungsi: Berus cuci pinggan dan kuali yang disertakan sekali dengan bekas sabun
Harga: RM5.90
[Beli online di sini]

8. Kitchen Oil Jug

blank

Fungsi: Mengelak tumpahan minyak ketika menuang minyak
Harga: RM5.90

9. Plastic Sealer

blank

Fungsi: Seal plastik
Harga: RM5.90
[Beli online di sini]

10. Banana Stand

blank

Fungsi: Gantung pisang kerana pisang menghasilkan gas ethylene yang boleh menyebabkan buah lain cepat rosak kalau disimpan berdekatan.
Harga: RM5.90
[Beli online di sini]

Barang Daiso lain yang wajib ada di rumah

11. Puff Sponge Detergent

blank

Fungsi: Bersihkan tompokan kotoran make-up pada pakaian
Harga: RM12.00
[Beli online di sini]

12. Melamine Sponge & Blue Stick Soap

blank

Fungsi: Bersihkan kotoran pada kasut
Harga: RM8.00 (Blue Stick Soap) & RM9.00 (Melamine Sponge)
[Beli online di sini (Blue Stick Soap)]
[Beli online di sini (Melamine Sponge)]

13. Ant Insectiside

blank

Fungsi: Halau semut
Harga: RM9.90
[Beli online di sini]

14. Washing Machine Cleaner

blank

Fungsi: Bersihkan kotoran dalam washing machine
Harga: RM5.90
[Beli online di sini]

15. Blue Stick Soap

blank

Fungsi: Bersihkan kesan kekuningan pada baju putih
Harga: RM8.00
[Beli online di sini]

16. Body Warmer

blank

Fungsi: Melegakan period pain
Harga: RM5.90
[Beli online di sini]

17. Toilet Cleaner

blank

Fungsi: Membersihkan dan mewangikan mangkuk tandas
Harga: RM5.90
[Beli online di sini]

18. Corner Shelf

blank

Fungsi: Menambah ruang simpan barang di dinding
Harga: RM5.90

19. One-Pump Dispenser Bottle

blank

Fungsi: Sesuai dijadikan bekas toner. Letak cotton pad atas disk dan tekan.
Harga: RM5.90
[Beli online di sini]

20. Night Socks

blank

Fungsi: Balut tumit kaki yang merekah dan ada kematu supaya kulit jadi lembut. Pakai masa tidur.
Harga: RM7.90

21. Leather Cleaner

blank

Fungsi: Kilatkan balik kasut atau handbag kulit
Harga: RM7.90

22. Toothpaste Squeezer

blank

Fungsi: Membantu memicit keluar ubat gigi
Harga: RM7.90
[Beli online di sini]

Daiso kini di Shopee!

Tahukah anda kini barangan Daiso sudah mula boleh dibeli dalam talian di Shopee?

Berdasarkan pengamatan kami, tak semua barang yang terjual di kedai boleh dibeli di Shopee. Tapi majoritinya ada di Shopee Mall. Jadi anda tak perlu dah nak bersesak-sesak pergi Daiso, lagi-lagi masa zaman COVID-19 sekarang.

Lawat Daiso di Shopee Mall di sini!

Baca juga artikel lain yang berkaitan:

Sumber:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram