Polisi Cookies

Kami menggunakan kuki untuk membantu meningkatkan pengalaman anda di laman web kami di https://rencah.com. Dasar penggunaan kuki ini adalah sebahagian dari Dasar Privasi Rencah. Ia meliputi penggunaan kuki antara peranti anda dan laman web kami.

Kami juga menyediakan maklumat asas mengenai perkhidmatan pihak ketiga yang mungkin kami gunakan, yang juga mungkin menggunakan kuki sebagai sebahagian daripada perkhidmatan mereka. Dasar ini tidak merangkumi kuki mereka.

Jika anda tidak ingin menerima kuki daripada kami, anda harus mengarahkan pelayar anda supaya menolak kuki daripada https://rencah.com. Dalam keadaan seperti itu, kami mungkin tidak dapat menyediakan anda dengan beberapa kandungan dan perkhidmatan yang anda inginkan.

Apakah itu kuki?

Kuki adalah sepotong kecil data yang disimpan oleh laman web pada peranti anda apabila anda mengunjungi laman tersebut. Ia biasanya mengandungi maklumat mengenai laman web itu sendiri, pengenal unik yang membolehkan laman tersebut mengenali pelayar web anda apabila anda kembali, data tambahan yang melayani tujuan kuki, dan hayat kuki itu sendiri.

Kuki digunakan untuk membolehkan sesetengah ciri (contohnya, log masuk), menjejaki penggunaan laman (contohnya, analitik), menyimpan tetapan pengguna anda (contohnya, zon masa, keutamaan pemberitahuan), dan menyesuaikan kandungan anda (contohnya, pengiklanan, bahasa).

Kuki yang ditetapkan oleh laman web yang anda kunjungi biasanya disebut sebagai kuki pihak pertama. Mereka biasanya hanya menjejaki aktiviti anda di laman tersebut sahaja.

Kuki yang ditetapkan oleh laman web dan syarikat lain (iaitu, pihak ketiga) disebut sebagai kuki pihak ketiga. Mereka boleh digunakan untuk menjejaki anda di laman web lain yang menggunakan perkhidmatan pihak ketiga yang sama.

Jenis-jenis kuki dan bagaimana kami menggunakannya:

Kuki penting

Kuki penting adalah sangat penting bagi pengalaman anda pada sebuah laman web, membolehkan ciri-ciri inti seperti log masuk pengguna, pengurusan akaun, keranjang beli-belah, dan pemprosesan pembayaran.

Kami menggunakan kuki penting untuk membolehkan fungsi-fungsi tertentu pada laman web kami.

Kuki prestasi

Kuki prestasi menjejaki bagaimana anda menggunakan sebuah laman web semasa lawatan anda. Biasanya, maklumat ini adalah anonim dan digabungkan, dengan maklumat dijejaki di seluruh pengguna laman. Ia membantu syarikat memahami corak penggunaan pelawat, mengenal pasti dan mengesan masalah atau ralat yang mungkin dihadapi oleh pengguna mereka, dan membuat keputusan strategik yang lebih baik dalam meningkatkan pengalaman laman web keseluruhan penonton mereka. Kuki ini mungkin diatur oleh laman web yang anda lawati (pihak pertama) atau oleh perkhidmatan pihak ketiga. Mereka tidak mengumpul maklumat peribadi tentang anda.

Kami menggunakan kuki prestasi pada laman web kami.

Kuki kefungsian

Kuki kefungsian digunakan untuk mengumpul maklumat tentang peranti anda dan apa-apa tetapan yang mungkin anda susun pada laman web yang anda lawati (seperti tetapan bahasa dan zon masa). Dengan maklumat ini, laman web dapat memberikan anda kandungan dan perkhidmatan yang disesuaikan, dipertingkatkan, atau dioptimumkan. Kuki ini mungkin diatur oleh laman web yang anda lawati (pihak pertama) atau oleh perkhidmatan pihak ketiga.

Kami menggunakan kuki kefungsian untuk ciri-ciri tertentu pada laman web kami.

Kuki sasaran/iklan

Kuki sasaran/iklan membantu menentukan apa kandungan promosi yang paling relevan dan sesuai untuk anda dan minat anda. Laman web mungkin menggunakan mereka untuk menyampaikan iklan sasaran atau menyekat bilangan kali anda melihat iklan. Ini membantu syarikat meningkatkan keberkesanan kampanye mereka dan kualiti kandungan yang disajikan kepada anda. Kuki ini mungkin diatur oleh laman web yang anda lawati (pihak pertama) atau oleh perkhidmatan pihak ketiga. Kuki sasaran/iklan yang diatur oleh pihak ketiga mungkin digunakan untuk menjejaki anda pada laman web lain yang menggunakan perkhidmatan pihak ketiga yang sama.

Kami menggunakan kuki sasaran/iklan pada laman web kami.